Επιχορήγηση ΝΠ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την υλοποίηση του Έργου «Λειτουργία ΚΦΑΑ ΑΝΑΤΟΛΗ στην ΑΘΗΝΑ»

Επιχορήγηση ΝΠ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την υλοποίηση του Έργου «Λειτουργία ΚΦΑΑ ΑΝΑΤΟΛΗ στην ΑΘΗΝΑ»

Κωδικός Πράξης/MIS:

6016528

Ειδικός στόχος:

2 – Νόμιμη μετανάστευση και ένταξη

Σχετικοί δείκτες:

O.2.3 Αριθμός συμμετεχόντων που έλαβαν στήριξη

Δικαιούχος/οι:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Προϋπολογισμός:

832.200 €

Κωδικός Δικαιούχου:

6314128

Ημερομηνία Έναρξης Πράξης:

01/08/2024

Ημερομηνία Λήξης Πράξης:

31/07/2026

Φυσικό αντικείμενο της πράξης:

Η Πράξη αφορά στη λειτουργία του ΚΦΑΑ ΑΝΑΤΟΛΗ στην Αττική, δυναμικότητας 30 θέσεων με αριθμό μητρώου 58/17.03.2023, από τον φορέα ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, για την περίοδο 1 Αυγούστου 2024 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2025. Η δράση στοχεύει στην διασφάλιση ενός επαρκούς πλαισίου προστασίας και φροντίδας και στην ομαλή μετάβαση στην ενηλικίωση των ασυνόδευτων ανήλικων. Προς αυτήν την κατεύθυνση οι παρεχόμενες υπηρεσίες προβλέπονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο (κυα 187634/23 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) και ενδεικτικά έχουν ως εξής:
1. Κοινωνικές Υπηρεσίες: Η κοινωνική υποστήριξη θα περιλαμβάνει καθημερινά ενέργειες όπως: δημιουργία αποτελεσματικής και εποικοδομητικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Λειτουργών και των επωφελούμενων, παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, παραπομπή σε υπηρεσίες υγείας, καθώς και διασύνδεση με άλλα τμήματα της οργάνωσης, φορείς της κοινότητας, διοικητικές και νομικές υπηρεσίες.
2. Ψυχολογικές Υπηρεσίες: Η ψυχολογική υποστήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων που θα διαμένουν στο ΚΦΑΑ έχουν στόχο την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη στήριξη και τη διευκόλυνση της ένταξής τους στην κοινωνία, τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος, τη δημιουργία συστήματος αξιών, την εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, τη βελτίωση της πολιτισμικής προσαρμογής, τη διαχείριση κρίσεων και ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών.
3. Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες: Παροχή οργανωμένης εκπαιδευτικής και επαγγελματικής υποστήριξης στους εξυπηρετούμενους που διαμένουν στο ΚΦΑΑ.
4. Νομικές Υπηρεσίες
5. Υπηρεσίες Φροντίδας/Υπεύθυνοι καθημερινής φροντίδας
6. Υπηρεσίες Καθαριότητας
7. Υπηρεσίες Σίτισης
8. Υπηρεσίες Διερμηνείαςκ.α., όπως οι υπηρεσίες αυτές περιγράφονται στο θεσμικό πλαίσιο και στα συνημμένα έγραφα του φορέα.

Παραδοτέα πράξης:

Λειτουργία του ΚΦΑΑ στην Αθήνα, δυναμικότητας 30 Ασυνόδευτων ανηλίκων σε 24ωρη βάση για 7 μέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων γιορτών και αργιών, και παροχή όλων των προβλεπόμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο και την πρόσκληση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο